Verkstadsportar

Verkstadsportar

I Reco Duo vikportar har vi kombinerat det bästa av två världar. Ni får en port stark som en rambyggd och med ett isolervärde som en sandwichbyggd port. 

Vikportar för verkstadsportar är en populär typ av portar som används i både industriella och kommersiella miljöer. Dessa portar är uppdelade i flera sektioner som kan vikas ihop när de öppnas, vilket gör dem idealiska för områden med begränsat utrymme framför porten. De är robusta och hållbara, vilket gör dem lämpliga för att hantera tunga laster och frekvent användning. Med sin effektiva och pålitliga design är vikportar ett populärt val för verkstäder över hela världen.

Förhöjning

Inåtgående portar höjer sig från golvet vid öppnandet. Minskar friktionen mot golvet och slitaget på gummilisten.

Stark konstruktion

Stark som en rambyggd med ett isolervärde som en sandwichbyggd port.

Justerbar

Karmgångjärnen är justerbara i höjd- och sidled vilket underlättar monteringen av porten.

Utförande

Reco Duo kan tillverkas med svart beklädnadsplåt.

Konstruktion och materialval

Genom Recos mycket långa erfarenhet av att tillverka vikportar samt att lyssna på våra kunder kontinuerligt, läggs stor fokus på kvalitet, livslängd och design vid framtagande av Reco Duo. Vikporten passar utmärkt för verkstäder och är CE-märkt, och uppfyller högt ställda krav enligt EN13241-1 sparar energi och miljö och bidrar till hög säkerhet för användaren.

Konstruktion och materialval

Miljö och energiåtgång är vikportens främsta egenskap och därför den passar så bra som verkstadsport. Trots att den både har en ramförstärkt konstruktion, har även vikporten isoleringsförmåga som en sandwichbyggd port med bruten köldbrygga. Detta bidrar till utomordentligt låga U-värden tillsammans med styrka och stabilitet.

Detaljer såsom handtag, konsoler och styrningar är designade och framtagna för att passa ihop med portblad och bästa möjliga funktion.

Verkstadsporten är uppbyggd av sektioner med invändig ramstomme av varmförzinkade hålprofiler i vilken alla beslag och gångjärn är infästa. Ytterbeklädnad av galvaniserad och pural-lackerad stålplåt samt isolering av CFC-fri styrencellplast. Genom distansering av stomme och beklädnad erhålls bruten köldbrygga. Även fönsterurtag har bruten köldbrygga. Fönster med 2-glas förseglad ruta. Sektionerna är sammanbundna med smörjningsfria gångjärn inkapslade i teflonbussningar och konstruerade så man erhåller full öppningsbredd från karm till karm.

Den fästs in i karm med justerbara gångjärn samt är försedd med styr- eller bärskena i överkant. Inåtgående vikportar höjer sig från golvet från stängt till öppet läge vilket borgar för mindre slitage av gummilister och enklare manövrering. Tätningar mellan sektioner med 2-komponent EPDM-gummi, som bidrar till mjukare och lättare stängning. Golvtätning genom anslagslist eller dubbel släplist.

Funktionslösningar

Reco Duo levereras enligt kundanpassade storlekar och alternativ. Vikporten levereras i följande varianter: 2-delad, 3-delad, 4-delad, 5-delad, 6-delad, 8-delad eller projekt (Kontakta oss för mer information & kundanpassad support).

Portarna för verkstäder går att få utåtgående, inåtgående, utanpåliggande eller infällda och öppning kan ske elektroniskt eller manuellt.

Skjut-/Vikportar kan levereras med sidöppning eller öppning i mitten, i båda fallen kan portarna öppnas delvis för passage för fotgängare.

Egenskaper och Teknisk data

Funktion: Inåtgående eller utåtgående
Drift: Manuell eller maskindriven
CE-Märkning: CE-märkt mot byggproduktdirektivet enligt gällande standard EN13241-1. Motordrivna portar är även CE-märkta mot maskindirektiv, lågspänningsdirektiv och EMC-direktivet.
Lufttäthet: Klass 5 (av 5 möjliga) enligt EB12426 (heltäckt vikport)
Vattentäthet: Klass 3 (av 3 möjliga) enligt EN12425
Vindlastkapacitet: Klass 5 (av 5 möjliga) enligt EN12444 och EN12424.
Isolering: 55 mm CFC-fri styrencellplast med distansering av stomme och beklädnadsplåt erhålls bruten köldbrygga. Även isolerglas har bruten köldbrygga.
Beslag & tillbehör: Alla beslag förmonteras i fabrik för att förenkla montage och minimera tidsåtgång.
Kulörer: 14 st. standardkulörer. Kan även erhållas i valfri RAL-NCS kulör.
Fönster: Flertal standardstorlekar av isolerglasrutor D4-12. Fönsterlister av naturanodiserade aluminiumprofiler med bruten köldbrygga.

Önskar du offert?

Lämna dina uppgifter och vad du behöver hjälp med, så hör vi av oss så snart vi hinner.