Portar för speciella ändamål

Portar för speciella ändamål

Utöver S40 och A40-modellerna har vi kunskapen och erfarenheterna att utveckla innovativa lösningar för speciella användningsområden. Vi har tillsammans med våra kunder utvecklat ett antal specialportar.

De har testats och använts verkliga förhållanden och finns sedan många år i vårt standardsortiment. Till exempel dockningsportar, extra isolerade S80-portar för kyllager, ALU-portar för livsmedelsindustrin och extra stora portar för hangarer och varv. Vi kan givetvis också utveckla specialportar för individuella önskemål.

Pro-Line SD40 och SD80 (Dockningsportar)

Takskjutportar används ofta i kombination med lastbryggor och vädertätningar. Det stora antalet portar (t.ex. vid distributionscentraler) och det frekventa nyttjandet, ställer extra höga krav på kvalitet när det gäller material och hantering av portarna.

Vår specialutvecklade dockningsport är konstruerad så att den kan leva upp till dessa extrema krav. Tack vare den genomtänkta konstruktionen är porten mindre känslig för slitage än en standard takskjutport. Dessutom har dockningsporten en moduluppbyggnad som gör den lättare att underhålla. Dockningsportens tekniska konstruktion garanterar klart lägre underhållskostnader och ökad tillförlitlighet.

Dockningsportar finns huvudsakligen i ”vertikallyft-” eller ”höglyft-” versioner. De är standardmässigt utformade med en galvaniserad stålbalk i vilken fjädrarna är infästa. Lyftvajrarna löper inuti skenorna (obligatoriskt i enlighet med CE standard).

Våra dockningsportar kan också utformas efter individuella önskemål.

Pro-Line AS40-Aluminiumtakskjutportar

Extremt strikta hygieniska krav tillämpas i livsmedelsindustrin. ALU-portar passar utmärkt i dessa miljöer då de kan rengöras dagligen utan att ta skada. ALU-versionen passar också väl för andra användningsområden där portarna måste kunna rengöras regelbundet.

ALU-porten består av sandwichpaneler med ytter- och innerbeklädnad av aluminium. Aluminium är hållbart och mindre korrosionsbenäget speciellt när portarna måste tvättas riktigt ofta. Dessutom är materialet lätt.

ALU-porten finns endast utan klämskydd för fingrarna. Dessa portar säljs endast vid dagmåttshöjder över 2500 mm. Aluminiumpanelerna har en slät finish med horisontella linjer på både ytter- och innerbeklädnaden. De kan även levereras med beslag av rostfritt stål.

Pro-Line S80 takskjutportar med extra isolering

Om det är viktigt att hålla en stabil temperatur inne i byggnaden trots att tillgänglighet krävs, t ex vid kylförvaring, är en extraisolerad takskjutport den rätta lösningen.

S80 är en port med sandwichpaneler av stål som är dubbelt så tjocka (80 istället för 40 mm). Därigenom blir isoleringsvärdena för portarna markant bättre och de sparar energi.

Dina produkter förblir kalla och dina energikostnader låga.

S80 levereras endast utan klämskydd för fingrarna. Standardpanelen har horisontella linjer på ytterbeklädnaden och är slät på det inre. Standardfärger är gråvit(RAL 9002), silver(RAL 9006) och mörksilver(RAL 9007). Insidan är gråvit(RAL 9002).

Generella egenskaper för S80-paneler

Paneltyp Plåttjocklek Paneltjocklek Isolervärde Ljuddämpning
S80 0,5 mm 80 mm 1,0 28,7 Db

Pro-Line S40 XXL takskjutportar om de behöver vara riktigt stora

Ibland har byggnader, t ex hangarer, extremt stora öppningar. En standardport kan inte klara de nödvändiga kraven. Dimensionerna och vikten på extremt stora takskjutportar ställer extraordinära krav på materialet.

Våra XXL-portar är speciellt konstruerade för öppningar upp till en bredd på 12 meter (max 12 x 6 m eller max 9 x 8 m). För att hindra att portpanelerna bågnar görs sektionerna med extra förstärkningar på insidan av portbladet(CMV’s).

Beroende på de unika förutsättningarna för varje konstruktion är det nödvändigt att göra särskilda beräkningar för varje enskild XXL-port. Våra erfarna produktingenjörer har tillgång till sofistikerad mjukvara för dessa beräkningar. Resultatet är en måttanpassad, säker och hållbar, extra stor takskjutport.

Individuella ändamål

Här på vår hemsida kan du hitta åtskilliga exempel på kundanpassade portar för individuella ändamål. Det är en utmaning för vårt yrkeskunnande att tillsammans med dig ta fram en passande takskjutport som passar din unika situation. 

Önskar du offert?

Lämna dina uppgifter och vad du behöver hjälp med, så hör vi av oss så snart vi hinner.