Vikportar

Vikportar - den robusta energiporten

I Reco Duo vikportar har vi kombinerat det bästa av två världar. Ni får en port stark som en rambyggd och med ett isolervärde som en sandwichbyggd port. 

Förhöjning

Inåtgående vikportar höjer sig från golvet vid öppnandet. Minskar friktionen mot golvet och slitaget på gummilisten.

Stark konstruktion

Stark som en rambyggd med ett isolervärde som en sandwichbyggd port.

Justerbar

Karmgångjärnen är justerbara i höjd- och sidled vilket underlättar monteringen av porten.

Utförande

Reco Duo kan tillverkas med svart beklädnadsplåt.

Vikportens konstruktion och materialval

Genom Recos mycket långa erfarenhet av att tillverka vikportar för industrier och lokaler samt att lyssna på våra kunder kontinuerligt, läggs stor fokus på kvalitet, livslängd och design vid framtagande av Reco Duo. Vikporten, som är CE-märkt, och uppfyller högt ställda krav enligt EN13241-1 sparar energi och miljö och bidrar till hög säkerhet för användaren.

Konstruktion och materialval

Miljö och energiåtgång är vikportens främsta egenskap. Trots att den både har en ramförstärkt konstruktion, har även vikporten isoleringsförmåga som en sandwichbyggd port med bruten köldbrygga. Detta bidrar till utomordentligt låga U-värden tillsammans med styrka och stabilitet för industier och lokaler.

Detaljer såsom handtag, konsoler och styrningar är designade och framtagna för att passa ihop med portblad och bästa möjliga funktion.

Vikporten för lokaler och industri är uppbyggd av sektioner med invändig ramstomme av varmförzinkade hålprofiler i vilken alla beslag och gångjärn är infästa. Ytterbeklädnad av galvaniserad och pural-lackerad stålplåt samt isolering av CFC-fri styrencellplast. Genom distansering av stomme och beklädnad erhålls bruten köldbrygga. Även fönsterurtag har bruten köldbrygga. Fönster med 2-glas förseglad ruta. Sektionerna är sammanbundna med smörjningsfria gångjärn inkapslade i teflonbussningar och konstruerade så man erhåller full öppningsbredd från karm till karm.

Vikportarna fästs in i karm med justerbara gångjärn samt är försedd med styr- eller bärskena i överkant. Inåtgående vikportar höjer sig från golvet från stängt till öppet läge vilket borgar för mindre slitage av gummilister och enklare manövrering. Tätningar mellan sektioner med 2-komponent EPDM-gummi, som bidrar till mjukare och lättare stängning. Golvtätning genom anslagslist eller dubbel släplist.

Funktionslösningar

Reco Duo levereras enligt kundanpassade storlekar och alternativ. Vikporten levereras i följande varianter: 2-delad, 3-delad, 4-delad, 5-delad, 6-delad, 8-delad eller projekt (Kontakta oss för mer information & kundanpassad support).

Vikportarna går att få utåtgående, inåtgående, utanpåliggande eller infällda och öppning kan ske elektroniskt eller manuellt beroende på vad din industri eller lokal behöver.

Skjut-/Vikportar kan levereras med sidöppning eller öppning i mitten, i båda fallen kan portarna öppnas delvis för passage för fotgängare.

Kulörer och beklädnad

Vi kan erbjuda Reco Duo i hela 14 olika standardkulörer! Vid speciella krav kan vi självklart även erbjuda kundspecifika kulörer enligt NCS-/RAL kulörkoder. Till höger ser du våra standardkulörer.

Av trycktekniska skäl kan vissa kulörer avvika från verkligheten. Färgkoderna nedan visar närmaste NCS- eller RAL-kod.

Vikportarna kan även fås med olika kulörer på in- och utsidan av portbladen samt att fönsterramar kan lackeras efter speciella kundönskemål.

Portbladen är beklädda med högkvalitativ plåt som tar hänsyn till vikportens hela livslängd, miljöegenskaper och kostnad.

Vid byggnader med speciella krav, kan vi även leverera vikportar i rostfri- eller aluminumplåt.

Röd
NCS S5040-Y80R RAL 3011

Grå
NCS 2502-B RAL 7001

Blå
NCS 5030-R90B RAL 5009

Silver
RAL 9006

Signalblå
NCS S4550-R90B RAL 5010

Antracitgrå
RAL 7016

Grafitgrå
NCS 8000-N RAL 7015

Svart
NCS 9000-N RAL 9005

Vit
NCS 0502-R RAL 9000

Brun
NCS 8005-Y80R RAL 8014

Eldröd
NCS S2070-Y90R RAL 3000

Gråvit
NCS 1502-Y RAL 9002

Mörk silver
NCS S6000-N RAL 9007

Grön
NCS S6020-G10Y RAL 6002

We reserve the right to change our color chart. Due to technical reasons can not plate the material colors are reproduced exactly.

Motordrift och styrsystem på vikportarna

Reco Duo kan erhållas med marknadens bredaste program för motordrifter och styrsystem med flertal tillbehör.

Allt från avancerade lösningar med frekvensstyrda motorer till enklare kostnadseffektiva applikationer.

Egenskaper och Teknisk data

Funktion: Inåtgående eller utåtgående
Drift: Manuell eller maskindriven
CE-Märkning: CE-märkt mot byggproduktdirektivet enligt gällande standard EN13241-1. Motordrivna portar är även CE-märkta mot maskindirektiv, lågspänningsdirektiv och EMC-direktivet.
Lufttäthet: Klass 5 (av 5 möjliga) enligt EB12426 (heltäckt vikport)
Vattentäthet: Klass 3 (av 3 möjliga) enligt EN12425
Vindlastkapacitet: Klass 5 (av 5 möjliga) enligt EN12444 och EN12424.
Isolering: 55 mm CFC-fri styrencellplast med distansering av stomme och beklädnadsplåt erhålls bruten köldbrygga. Även isolerglas har bruten köldbrygga.
Beslag & tillbehör: Alla beslag förmonteras i fabrik för att förenkla montage och minimera tidsåtgång.
Kulörer: 14 st. standardkulörer. Kan även erhållas i valfri RAL-NCS kulör.
Fönster: Flertal standardstorlekar av isolerglasrutor D4-12. Fönsterlister av naturanodiserade aluminiumprofiler med bruten köldbrygga.

Önskar du offert på vikportar för industri och lokaler?

Lämna dina uppgifter och vad du behöver hjälp med, så hör vi av oss snarast möjligt.