Industriportar

Industriportar av hög kvalité

När man letar efter rätt industriport är säkerhet, hållbarhet, möjlighet till anpassning och utseende mycket viktiga egenskaper. Du söker en pålitlig produkt som ska fungera problemfritt under alla omständigheter.

En beprövad produkt som tillverkas efter dina önskemål och som levereras i tid.

Utförande

Av stål och aluminium, med eller utan fönster och i nästan vilka önskade storlekar och färger som helst.

Tack vare de många möjliga kombinationerna kan industriportar enkelt integreras i såväl industri som lantbruksbyggnader. Industriportar är funktionella, enkla att hantera och förhöjer utseendet på lokalerna.

Planering

Denna webbsida ger en detaljerad överblick över våra modeller, material, produktvarianter och specialportar.

Med hjälp av denna information kan du tillsammans med dina rådgivare bestämma utformningen för just din port.

Säkerhet

Våra takskjutportar uppfyller de mest krävande EU-normerna när det gäller säkerhet och hållbarhet.

I mer än 20 år har våra industriportar installerats och uppskattats över hela Europa – från Sverige till Spanien, från Schweiz till Island, i ett brett spektrum av användningsområden och i mycket varierande väderförhållanden (temperatur, vind och nederbörd) ger våra takskjutportar för industrier pålitligt tillträde genom de öppningar där de installerats.

Garanterad kvalitet

Med våra takskjutportar för industri kan du räkna med optimal säkerhet och hållbarhet beträffande såväl produkten som leveransen, installationen och servicen. Vi garanterar högsta kvalitet.

Flexibel

Våra takskjutportar är uppbyggda av olika stål- eller aluminiumsektioner. Detta ger dig möjligheten att specificera format, funktionalitet och utseende efter egna önskemål.

Dessutom kan portarna lackeras i valfri RAL/NCS färg. Våra erfarna ingenjörer har expertkunskaperna som gör att de kan ta fram en passande takskjutport för just din unika situation.

Certifierad

För att garantera kvalitet och säkerhet hos industriportar har EU-kommissionen etablerat Europeiska riktlinjer i EN13241 1:2003 standarden.

Samtliga våra portar uppfyller de krav som specificeras i denna CE NEN standard. Detta har fastslagits av det ackrediterade svenska forskningscentret RISE (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).

Hållbar

Du vill naturligtvis ha en takskjutport som helt och hållet uppfyller dina önskemål och som kommer att fungera problemfritt i många år. Panelerna i våra portar har optimalt korrosionsskydd tack vare att vi använder material av högsta kvalitet som är galvaniserat/anodiserat och lackat.

Detta är en garanti för lång livslängd t o m när de utsätts för extrema väderförhållanden.

Tillförlitlig

Våra takskjutportar tillverkas helt och hållet i Europa. I mer än 20 år har ConDoor över hela Europa levererat kvalitets industriportar i enlighet med överenskomna specifikationer och leveranstider, från våra egna fabriker.

Vi håller vår kvalitetsstandard på högsta nivå genom nyskapande produkter och omfattande intern kvalitetskontroll. Våra produkter gör oss till ett av de ledande portföretagen i Europa.

Önskar du offert för industriportar?

Lämna dina uppgifter och vad du behöver hjälp med, så hör vi av oss snarast möjligt.

Välj rätt industriport för din verksamhet

Att välja rätt industriport för din verksamhet är ett viktigt beslut som påverkar både funktionalitet och säkerhet. Här är några faktorer att överväga när du väljer vilken som ska användas.

Typ av verksamhet

Anpassa portvalet efter den specifika typen av verksamhet du bedriver. Till exempel behöver en hangar en annan typ av port än en lagerlokal.

Storlek och dimensioner

Mät noggrant den tillgängliga öppningen där porten ska installeras. Välj en industriport som passar dessa dimensioner och möjliggör smidig passage för fordon eller lastning och lossning av material. Glöm inte att ConDoor har möjligheten att måttanpassa alla portar på beställning!

Upp till 12 meter i bredd och 10 meter i höjd!

Material

Valet av material påverkar portens hållbarhet och underhållsbehov. Vanliga material inkluderar stål, aluminium, trä eller kompositmaterial. Fundera över materialens egenskaper i förhållande till verksamhetens krav.

Automatisering och tekniska funktioner

Överväg om du behöver en manuell port eller en automatisk/elektrisk port med olika tekniska funktioner. Automatiserade industriportar kan ge ökad effektivitet och bekvämlighet medan manuella kan vara en mer ekonomisk lösning där automatisering inte behövs.

Säkerhetsfunktioner

Prioritera alltid säkerhetsfunktioner som fotoceller, nödstopp och andra mekanismer för att förhindra olyckor och skador oavsett vilket utrymme porten ska installeras i.

Isolering och energieffektivitet

Om verksamheten kräver en kontrollerad inomhusmiljö, överväg portar med högre isolervärde för att bibehålla temperatur och minska energiförbrukningen. Alla våra industriportar är isolerade. S40 med 40 mm isolering, T40-ISO med 40 mm isolering och helt bruten köldbrygga och inte minst T80-ISO med 80 mm isolering och helt bruten köldbrygga!

Rådfråga oss

Innan du tar ett beslut är det också klokt att rådfråga oss på ConDoor som är experter inom portinstallation. Vi kan ta fram en skräddarsydd plan baserad på din situation – dom allra flesta installationer är ju unika och kräver olika lösningar och val av industriportar.

Underhållsbehov

Ta hänsyn till underhållsbehov. Vissa material och typer av industriportar kräver oftare regelbundet underhåll för att förbli i gott skick. Det är mycket viktigt att alla portar varje år får översyn/service enligt instruktion och enligt Boverkets krav.

Varje port har unika förutsättningar beroende på användningsfrekvens och miljö. Våra portar levereras alltid med lyftfjädrar som är dimensionerade för 25000 cykler(en cykel = öppna + stäng) men här finns också möjligheten välja till längre livslängd, både 50000 och 100000 cykler är möjligt för de flesta varianterna.

Anpassning och design

Tänk på hur portens design och utseende passar in i den övergripande arkitekturen för din verksamhet. Vissa portar kan anpassas för att matcha företagets varumärke eller stil.

Budget

Sätt en budget och jämför olika portalternativ inom den budgeten. Tänk på att även om vissa portar kan vara dyrare initialt kan de erbjuda långsiktig kostnadseffektivitet genom minskat underhåll eller energibesparingar.

Genom att noga överväga dessa faktorer kan du välja en industriport som uppfyller verksamhetens behov och bidrar till en säker och effektiv arbetsmiljö.