Smarta detaljer

Smarta detaljer

För att din garageport ska kunna löpa jämnare och tystare har vi gjort åtskilliga innovationer på skensystemet.

Vi använder vi alltid minst två torsionsfjädrar eller fyra dragfjädrar per port.

Smart-connection®

Ett bra exempel på denna smarta lösning är vår patenterade Smart-Connection. Smart-Connection utgör förbindelsen mellan de horisontella och de vertikala skenorna.

Denna innovativa lösning gör porten så gott som ljudlös och mindre utsatt för slitage.

Aluminiumböj

För de manuella portarna använder vi oss av en aluminiumböj som standard i skensystemet. Detta högkvalitativa material gör att böjen får perfekt passform och förhindrar tidigt slitage.

Här har vi alltså också valt lösningen som har högst kvalitet och livslängd.

Effektiv tätning

Garageporten måste stänga ute vind och vatten. Därför utrustas våra portar med 30 mm breda flexibla gummitätningar av EPDM. Bredden och flexibiliteten i tätningarna garanterar optimal täthet i alla väderlekar.

Galvaniserade torsionsfjädrar

Torsionsfjädrarna är väldigt viktiga delar i din garageport. Därför använder vi alltid minst två och ibland till och med fyra fjädrar i stora portar. Torsionsfjädrarnas långa livslängd minskar bland annat slitaget på eldriften.

Vi använder oss endast av galvaniserade torsionsfjädrar för att försäkra oss om att korrosion inte ska få en chans.

TS100 Alltid med 4 dragfjädrar

Dragfjädrarna som används för TS100-systemet är alltid galvaniserade och arbetar alltid parvis per sida. Detta för att ge lång livslängd och ett säkert system som du kan lita på.

Inbrottsskydd

Det är viktigt att din garageport ger dig trygghet. Låsen på våra portar är granskade och certifierade av stiftelsen för fasadelementkvalitet – SKG. SKG-märkningen är en viktig säkerhetsaspekt.

Anti-lyft funktion

Om din port har elektrisk manövrering skyddas den automatiskt av en anti-lyft funktion. Denna utrustning är inbyggd i motorsystemet och hindrar att porten lyfts genom att den skapar motstånd när någon försöker öppna porten för hand.

Klämskydd

Våra elektriskt manövrerade garageportar är som standard utrustade med en kraftbegränsare. Denna ser till att porten öppnas automatiskt om lätt motstånd uppstår, t.ex. om en person eller ett fordon kommer emellan.

Önskar du offert?

Lämna dina uppgifter och vad du behöver hjälp med, så hör vi av oss så snart vi hinner.