Skensystemet

Skensystemet, den tysta styrkan

Ett skensystem används för öppning och stängning av din garageport. Precis som porten så måttanpassas detta system.

Kvaliteten och stabiliteten i skenorna avgör i hög grad livslängden på din takskjutport. Därför har vi mycket medvetet valt att använda innovativt konstruerade skenor.

Skensystemet tillverkas av galvaniserat stål av absolut högsta kvalitet.

Skensystemet, den tysta styrkan

För att kunna erbjuda ett kvalitetssystem till många olika installationssituationer använder vi tre olika system som täcker de flesta behov.

G200

Alla våra skensystem och garageportar är konstruerade så att porten rullas upp och ner, vertikalt. Porten rör sig således inte utåt i motsats till en vipport.

Därigenom kan du alltid utnyttja utrymmet utanför och innanför porten optimalt. För G200-systemet krävs ett utrymme ovanför portöppningen om minst 200mm. I samtliga våra skensystem använder vi galvaniserade torsionsfjädrar. 

Dessa är på G200-systemet placerade direkt ovanför porten.

G100

Om höjdutrymmet är begränsat för din garageport behöver detta inte utgöra ett problem. G100-systemet kräver endast ett utrymme om 100 mm ovanför portöppningen.

Torsionsfjädrarna på G100 är placerade i ändarna av de horisontella löpskenorna. Precis som beträffande G200 och R60 har skensystemet en mycket stabil utformning som gör att vi kan garantera lång livslängd.

R60

R60-systemet är överlägset lämpat vid utbyte av en gammal oisolerad vipport. Systemet är utformat så att det inte krävs några strukturella förändringar för att installera den nya garageporten.

R60 kräver bara 60 mm utrymme ovanför portöppningen. R60 levereras endast komplett med eldrift.

Utrymmeskrav

Här finner du en beskrivning av utrymmeskrav för installation. Denna information låter dig få en snabb överblick över vilket  skensystem som passar för ditt garage.

När det fi nns 200 mm utrymme rekommenderar vi alltid G200-systemet. I sidled behövs alltid 85 mm på vardera sidan.

Inbrottsskydd

Det är viktigt att din garageport ger dig trygghet. Låsen på våra portar är granskade och certifierade av stiftelsen för fasadelementkvalitet – SKG. SKG-märkningen är en viktig säkerhetsaspekt.

Anti-lyft funktion

Om din port har elektrisk manövrering skyddas den automatiskt av en anti-lyft funktion. Denna utrustning är inbyggd i motorsystemet och hindrar att porten lyfts genom att den skapar motstånd när någon försöker öppna porten för hand.

Klämskydd

Våra elektriskt manövrerade garageportar är som standard utrustade med en kraftbegränsare. Denna ser till att porten öppnas automatiskt om lätt motstånd uppstår, t.ex. om en person eller ett fordon kommer emellan.

Önskar du offert?

Lämna dina uppgifter och vad du behöver hjälp med, så hör vi av oss så snart vi hinner.