Skensystemet

Skensystemet, den tysta styrkan

Ett system med löpskenor används vid öppning och stängning av takskjutportarna. Detta system består av en uppsättning skenor, fjädrar och manöverutrustning. Skensystemet skapar den tysta styrkan hos alla våra takskjutportar.

Löpskenor

En uppsättning löpskenor utformas och måttanpassas för varje enskild takskjutport i vår fabrik. Kvaliteten på löpskenorna avgör i hög grad livslängden på Din port. Därför har vi medvetet valt löpskenor som är tillverkade av kraftigt och högkvalitativt galvaniserat stål.

En permanent del av skensystemet är den unika ”Smart-Connection ®”, som binder samman de horisontella och vertikala löpskenorna och som vi har patent på. Tack vare denna innovativa ihopkoppling rör sig porten mjukt längs löpskenorna när den öppnas eller stängs. Detta gör porten praktiskt taget helt tyst och betydligt mindre utsatt för slitage.

Fjädrar och stålvajrar

Torsionsfjädrar och stålvajrar används för att öppna takskjutporten och hålla den öppen. Fjädrarna har hög kvalitet och lång livslängd. De är blästrade, pulverlackerade och oljade när de levereras. Speciella fjädrar finns till portar som används särskilt ofta. Stålvajrarna är sexfaldigt överdimensionerade för att ge extra säkerhet.

Manöverutrustning

Takskjutportarna kan manövreras manuellt eller med elektrisk motor. Vi hjälper gärna till med rådgivning beträffande möjligheter och fördelar med de olika arbetssätten.

Önskar du offert?

Lämna dina uppgifter och vad du behöver hjälp med, så hör vi av oss så snart vi hinner.