A40

A40 för fri individuell kreativitet

Vår top-of-the-line takskjutport är vår A40-modell. En robust, tillförlitlig och hållbar takskjutport i aluminium med ett brett utbud av valmöjligheter.

Varje port är utformad och tillverkad helt och hållet efter dina individuella önskemål. Detta gör varje A40-port unik och avspeglar din byggnads arkitektur och företagets identitet.

Flexibel layout

A40-porten är uppbyggd av horisontella aluminiumsektioner. Varje sektion består av flera fält.

Du kan själv välja utseende och storlek på varje fält. Layouten av portarna utformas individuellt. Detta ger optimal kreativ frihet. Därför är A40-portar lämpade för alla tänkbara arkitektoniska stilar.

Individuell formgivning

För att ge Din takskjutport individuell utformning kan man kombinera ett brett utbud av genomskinliga och obehandlade fyllningar. Du kan hitta en översikt över alla tillgängliga fyllningar i tabellen på sidan 11. Det är möjligt att göra ett oändligt antal kombinationer. A40-sektionerna görs standardmässigt av anodiserad aluminium (E6EV1).

Om så önskas kan de lackas i valfri färg.

Hållbar, transparent och attraktiv

Takskjutportar av aluminium är extra hållbara tack vare att vi använder högkvalitativa material. Genom att använda transparenta fyllningar släpper portarna in maximalt med ljus i byggnaden. Det ger porten ett attraktivt utseende och gör den speciellt lämpad för användning där utseende är viktigt som i utställningshallar, brand- och ambulansstationer.

Därtill kommer att de transparenta fyllningarna ökar ljusinsläppet. Detta resulterar ofta i att ytterligare belysning blir onödig. Detta bidrar till viktiga ekonomiska besparingar.

Bottensektion av S40-panel

Transparenta fyllningar skänker takskjutportarna en viss elegans, men i praktiken blir ofta bottensektionen smutsig och är ofta mera utsatt för skador.

Av praktiska skäl väljer många kunder därför en kombination med en matchande bottensektion av en S40-panel.

Med klämskydd för fingrarna

Alla våra takskjutportar är CE-godkända och säkra att använda.

A40-portar levereras standardmässigt med klämskydd för fingrarna. Klämskyddet hindrar att fingrarna fastnar mellan panelerna när man stänger porten. Fingerklämskydd är obligatoriskt (CE standard) för takskjutportar upp till en höjd av 2.5 meter (höjden på vikningspunkten för toppsektionen).

Detta gäller inte för högre takskjutportar men det ger ett extra skydd.

Gångdörr och manövrering

A40-portar kan, om så behövs, utrustas med gångdörr. Takskjutportarna kan manövreras manuellt eller med elektrisk motor.

Ytterligare kreativa önskemål?

I tillägg till alla valmöjligheter som nämnts, har vi kunskapen och resurserna att klara ännu mera komplexa utformningar.I tillägg till alla valmöjligheter som nämnts, har vi kunskapen och resurserna att klara ännu mera komplexa utformningar.

Alternativ för A40-sektioner

FyllningFönsterBeskrivning
AkrylEnkel/DubbelTransparent
Härdat glasEnkel/DubbelTransparent
PolycarbonatEnkel/DubbelTransparent
Perforerad aluminiumEnkel 3mmAluminium
Sandwich21 mmAluminium, färg enl. önskemål
Special AkrylEnkel/DubbelOpal 30% (30% ljusgenomsläpp)
Opal 80% (80% ljusgenomsläpp)
Pearl (transparent med bubblor)
Smoke (transparent – grå)
Special Härdat glasEnkel/DubbelSmoke (gråtonat glas)

Önskar du offert?

Lämna dina uppgifter och vad du behöver hjälp med, så hör vi av oss så snart vi hinner.