S40

S40, om du vill ha isolering och hållbarhet​

Vår mest använda takskjutport är vår S40-modell. En port med brett användningsområde som kan måttbeställas upp till hela 12 meters bredd! S40-modellen tillverkas i två varianter, S40 och Design-Line.

Högt isoleringsvärde

Samtliga våra S40-portar är tillverkade av 40 mm tjocka stålsandwichpaneler (sektioner). Hona-hane-konstruktionen gör att sektionerna passar ihop så gott som skarvlöst.

Såväl ytter- som innerbeklädnaden är tillverkad av extra tjock stålplåt (0.5 mm). Dessa ytor skiljs åt av en kärna av polyuretanskum(freonfri), som är motståndskraftigt mot brand.

Tillsammans resulterar detta i isoleringsvärden i nivå med den högsta klassificeringen i CE standarden. Detta gör att er energiförbrukning kan minskas avsevärt.

Lång livslängd

Tack vare den extra tjocka stålbeklädnaden, som är galvaniserad och ytbelagd, är portarna optimalt skyddade mot deformation och korrosion.

Du är garanterad att din port kommer att få lång livslängd. Till detta kommer att panelerna är utrustade med en extra integrerad förstärkningsskena av stål. Detta ökar stabiliteten och den långsiktiga användningen av alla monteringskomponenter.

Måttbeställning

S40-portarna tillverkas exakt enligt specificerad storlek och sammansätts och installeras på plats. Om så krävs, kan S40-portarna förses med en gångdörr och/eller fönster. Takskjutportarna kan hanteras manuellt eller med elektrisk motor.

Generella egenskaper för S40-paneler

Typ Plåttjocklek in/utsida Paneltjocklek U-värde Ljuddämpning
S40 0,5 mm 40 mm 1,4 26 Db
Design-Line 0,5 mm 40 mm 1,4 26 Db

Standardfärger – utsida S40

RAL 1021

RAL 3000

RAL 5010

RAL 6009

RAL 7016

RAL 8014

RAL 9002

RAL 9006

RAL 9007

RAL 9010

Standardfärger – utsida Design-Line Umbra

RAL 9010

RAL 9007

RAL 7016

RAL 9006

Standardfärger – insida S40 + Design-Line är RAL 9002 RAL 9002

RAL 9002

Vi förbehåller oss rätten att ändra i vårt kulörprogram. P g a trycktekniska skäl kan inte plåtmaterialets färger återges exakt.

Pro-Line S40 är standardutrustad med klämskydd för fingrarna

Utsidan på vår standardmodell är präglad och har horisontella linjer, vilket ger S40 ett attraktivt utseende. Valfriheten är stor då du kan välja fritt mellan 10 stycken standardfärger (se lista sid. 5) Mot pristillägg kan porten t o m fås med vilken önskad RAL/NCS färg som helst. Den inre plåten är slät med horisontella linjer och är som standard lackad ljusgrå i RAL9002.

Alla våra takskjutportar är CE godkända och därför säkra att använda. Tack vare den speciella utformningen av panelerna har S40 modellen extra säkerhet. Klämskyddet för fingrarna hindrar att fingrarna fastnar mellan panelerna när man stänger porten, Klämskyddet är obligatoriskt (CE standard) för takskjutportar upp till en höjd av 2.5 meter (vikningshöjden för den översta sektionen). Detta krav gäller inte för högre takskjutportar men det ger ett extra skydd.

Fönster för mer ljus och modernt utseende

Önskar du mer ljus innanför takskjutporten eller vill du kunna se ut genom porten? Då är det möjligt att lägga till ett eller flera fönster.
Till S40 porten kan man välja ovala eller rektangulära fönster.

Om man önskar öka ljusinsläppet ytterligare finns möjligheten att ha fönster i hela portbredden. Detta åstadkommer vi genom att kombinera S40-panelerna med A40-fönstersektioner i  aluminium. Dessa släpper in mer ljus, vilket är ett enkelt sätt att öka ljusmängden inne i byggnaden.

Design-Line

Om du letar efter en takskjutport med speciellt utseende är vår Design-Line vad du söker. Det finns tre olika varianter: Umbra, Antra och Quartz

Design-Line Umbra

Umbra har en mikroprofilerad utsida. Detta utseende används mer och mer på väggpaneler inom  byggnadsindustrin.

Genom att välja detta utseende på takskjutporten skapar du en enhetlig exteriör. Umbraprofilen används i många byggnader och finns i standardfärgerna: Silver (RAL 9006), mörksilver(RAL 9007), grafitgrå(RAL 7016) och vit (RAL 9010). Valfri RAL/NCS färg kan erbjudas mot pristillägg.

Design-Line-Antra

Antra har ett speciellt laminat som ger en skimrande yta i antracitkulör.

Detta ger takskjutporten ett modernt utseende som passar perfekt till de rådande trenderna och till modern arkitektur.

Design-Line Quartz

Quartz panelen har ett laminat med en sandgrå yta.

Takskjutportens utseende ger en naturlig känsla av harmoni.

Design-Line Quartz

Quartz panelen har ett laminat med en sandgrå yta.

Takskjutportens utseende ger en naturlig känsla av harmoni.

Önskar du offert?

Lämna dina uppgifter och vad du behöver hjälp med, så hör vi av oss så snart vi hinner.