Garageportar med personlig touch

Ditt hem kan vara vackert men kanske saknar den finish som en attraktiv och praktisk garageport kan utgöra. Du letar efter en pålitlig och hållbar produkt som kan hanteras på ett enkelt och säkert sätt samtidigt som den tillför ytterligare värde till din egendom. Men, framför allt en garageport som gjorts enligt dina personliga önskemål och som harmonierar med ditt hem.

Skräddarsydd

Varje garageport som lämnar vår fabrik byggs enligt order.

Vi kan erbjuda dig ett brett urval av portar som tillverkas av kvalitetsmaterial i en mängd olika utformningar, ytmaterial, och designer. Du kan kombinera dem så att det verkligen tillfredsställer ditt hjärta.

Färgen på garageporten kan också väljas efter din smak och husets utseende. Tack vare portarnas konstruktion kan du optimera ditt utnyttjande av garagets volym.

Säkerhet

Våra garageportar uppfyller de mest strikta europeiska riktlinjerna när det gäller säkerhet och hållbarhet. I över 20 år har våra portar, i en vid variation av användningsområden och i variabla väderförhållanden, kunnat ge tillförlitlig och lätthanterlig passage in och ut. Från Sverige och Storbritannien till exempelvis, Tyskland och Spanien.

Med hjälp av denna hemsida kan du tillsammans med oss bestämma specifikationerna för din port. Vi skapar gärna en rimligt prissatt och exklusiv garageport åt dig, som helt överensstämmer med dina individuella önskemål.

Royal Guarantee

10 års Royal Guarantee

En garageport måste vara attraktiv och matcha atmosfären i ditt hem. Dessutom vill du ha en port som är garanterat hållbar och säker. Detta gäller för vår konstruktion, våra material, och alla delar. Vi garanterar högsta kvalitet.

Hög kvalité

Endast material av högsta kvalitet och hållbarhet används i tillverkningen av våra garageportar. De är kontrollerade och certifierade av Stiftelsen för Fasadelementkvalitet, SKG. Våra portar uppfyller naturligtvis kraven enligt Europastandard EN 13241-1, vilket är obligatoriskt för CE märkning.

tuv-certifierad
sp-certifierad-logo

Tillverkning

Vi tillverkar varje garageport på ett professionellt sätt efter önskemål och den kontrolleras noggrant före leverans.

Därför kan vi ge en fullständig 10-års tillverkargaranti som täcker hela porten vilket inkluderar de delar som kan slitas, som t ex torsionsfjädrar, lyftvajrar, gångjärn och rullar. De tydliga villkor som gäller i denna garanti kan erhållas på begäran.

Säkerheten främst

Säkerhet inuti och runt ditt hem är viktig. Därför är också säkerhet vår ledstjärna i konstruktion och användning av våra garageportar. Din garageport måste fungera tillförlitligt i många år och vara säker och enkel att använda. Det är också självklart att du måste kunna låsa din port.

Klämskydd för fingrar

Klämskydd för fingrarna

Samtliga portar i vårt utbud har klämskydd som standard. Formella regler ställer krav på skydd som hindrar att fingrarna kläms mellan panelerna när man öppnar eller stänger porten.

Fjaderbrottskydd

Fjäderbrottskydd

Våra portar har som standard utrustats med fjäderbrottskydd. Detta förhindrar att porten plötsligt stängs eller faller oavsiktligt vilket skulle kunna orsaka en olýcka med skaderisk.

Inbrottsskydd

Det är viktigt att din garageport ger dig trygghet. Låsen på våra portar är granskade och certifierade av stiftelsen för fasadelementkvalitet – SKG. SKG-märkningen är en viktig säkerhetsaspekt.

Anti-lyft funktion

Om din port har elektrisk manövrering skyddas den automatiskt av en anti-lyft funktion. Denna utrustning är inbyggd i motorsystemet och hindrar att porten lyfts genom att den skapar motstånd när någon försöker öppna porten för hand.

Klämskydd

Våra elektriskt manövrerade garageportar är som standard utrustade med en kraftbegränsare. Denna ser till att porten öppnas automatiskt om lätt motstånd uppstår, t.ex. om en person eller ett fordon kommer emellan.

För många människor står garageportar i High-Line serien för den perfekta kombinationen av hållbarhet, funktionalitet och klass.

Det är inte utan anledning som portarna i High-Line serien är de bästsäljande portarna i vårt produktsortiment. Denna serie erbjuder en mängd olika ytstrukturer och profiler, från modernt till klassiskt. Din port måttbeställs och levereras i enlighet med ditt färgval.

garageport high line egen stil
garageport high line egen stil

High-Line Garageport

Grundkonstruktionen för High-Line porten utgörs av horisontella 40 mm tjocka stålsandwichpaneler med en isolerande, branddämpande skumkärna (CFC-fri). not-spontkonstruktionen gör att sektionerna passar ihop så gott som skarvlöst. Tack vare den extra tjocka stålplåten, som är galvaniserad och ytbelagd kommer din port att få lång livslängd. alla dessa egenskaper ger porten en robust framtoning.

Du kan ge din High-Line port din egen stil med de olika paneler som finns att välja på. Varje panel har sin unika karaktär, struktur och ytprägling.

Som standard levereras portarna vitlackerade. Naturligtvis kan din port också lackeras i praktiskt taget vilken annan färg som helst så att den helt harmonierar med ditt hus och dess dörrar och fönster.

garageport high line egen stil

High-Line valmöjligheter

Här kan du se de åtta olika typerna av paneler som finns tillgängliga i High-Line serien. Urvalet består av fyra paneltyper i kombination med tre ytstrukturer.

Wood-Line, av de bästa ”träslagen”

Föredrar du en garageport med ett verklighetstroget träutseende? Vill du också ha en port med stålportens livslängd och minimala underhåll? Med Wood-Line får du ett brett utbud av valmöjligheter. Här finns allt från helt klassisk med kassetter till exklusiv och modern. Du kan knappt se skillnad på Wood-Line paneler och paneler som består av riktigt trä och de ger ditt hem en förfinad och karaktärsfull framtoning. Allt detta samtidigt som de är tåliga som stål.

garageport wood line valmöjligheter

Wood-Line valmöjligheter

Stommen i Wood-Line portarna utgörs, precis som i High-Line av 40 mm stålsandwichpaneler med en isolerande branddämpande skumkärna (CFC-fri). Panelerna har olika träslagsstrukturer och prägling. Detta ger porten den varma känslan och exklusiva  framtoningen som finns hos riktigt trä.

Den extra tjocka stålplåten garanterar lång livslängd.

Till detta kommer att panelerna, till skillnad från riktigt trä, är så gott som underhållsfria.

Välj det träutseende som passar dig från tabellen här bredvid. Tidlös och slät eller klassisk och rustik. Valet är ditt. Vi tillverkar din port i storlek och utseende som passar dig.

Design-Line, arkitektoniskt uttryck

Letar du efter en garageport med en speciell framtoning, ta då en titt på vår Design-Line serie. Utseendet på de 40 mm tjocka stålsandwichpanelerna finns tillgängliga i följande tre varianter: Umbra, antra och nature. Var och en har sin speciella karaktär. Från modern och trendig till naturlig och tidlös. Med en Design-Line garageport gör du ett arkitektoniskt avtryck och ger ditt hem en speciell touch.

Design-Line Umbra

Den utmärkande smalrandiga microprofilfinishen hos Design-Line Umbra ger din garageport ett slående utseende.
Umbra finns som standard i fyra färger: silver (RAL-9006), mörksilver (RAL-9007), grafitgrå (RAL-7016) och vit (RAL-9010).

garageport design line umbra 9010
garageport design line umbra 9007
garageport design line umbra 9006
garageport design line umbra 7016

Design-Line antra

Design-Line Antra har en attraktiv antracitfärg med en alldeles extraordinär ytstruktur. Den ger garageporten ett modernt utseende, som stämmer överens med de senaste trenderna inom arkitektur.

garageport DL ANTRA
garageport DL NATURE

Design-Line Nature

Om du letar efter ett lugnt och naturligt utseende på din garageport välj då Nature. Den speciella silverfärgade ytan har en oregelbunden mönsterdelning som skapar ett fräscht och förvånansvärt naturligt utseende.

Top-Line, individuell kreativitet

Vår Top-Line garageport är en pålitlig och hållbar aluminiumport med ett brett utbud av valmöjligheter. Top-Line erbjuder den största friheten att skapa din egen personliga design. Top-Line porten baseras på en underhållsfri aluminiumram som du kan fylla med olika varianter av paneltyper, akryl eller glasrutor eller till och med klä den med trä. Porten designar du helt efter dina egna önskemål. Detta kan ge din garageport ett förvånansvärt annorlunda utseende.

garageport obegransade möjligheter

Top-Line sektioner kan också användas som fönstersektioner i såväl High-Line som Wood-Line serierna. Med dessa paneler förhöjer du inte bara portens utseende utan låter också mera ljus nå in i ditt garage.

garageport fonstersektioner

Obegränsade möjligheter

Genom att kombinera genomskinliga och släta fyllningar i aluminiumramen kan du skapa en helt egen personlig stil.
Såväl sektionshöjd och bredd kan väljas så att de på bästa sätt passar ditt garage och så att allt smälter samman på ett idealiskt sätt.

Dessutom är utbudet av färger på ramar och fyllningar nästan obegränsat och kan väljas separat.

Top-Line serien skänker dig den optimala skaparfriheten.

Tillsammans kan vi utforma en kvalitetsport som i sin framtoning, färg och uppdelning i fält, kommer att vara i fullständig  harmoni med ditt hem. Vi har kunnandet, hantverksskickligheten och produktionsresurserna som krävs för att också klara mera komplicerade önskemål.

Alla dörrar i vårt sortiment har fingerskydd som standard. Det är ett lagstadgat krav på att förhindra att fingrarna kläms mellan panelerna när man öppnar och stänger dörren.

Valmöjligheter och tillbehör

Våra garageportar kan utformas med de valmöjligheter och tillbehör som visas nedan. Självklart har samtliga tillbehör genomgått omfattande tester beträffande funktionalitet och hållbarhet.

Enkelt handhavande

Garageporten kan hanteras manuellt eller elektriskt. Vi hjälper gärna till med rådgivning.

Färgval

Om du föredrar någon speciell färg på din port så utgör det naturligtvis inget problem. Färgurvalet är nästan obegränsat. Du kan även få porten lackad med högglans eller matt yta. Vi behöver bara en färgkod(Ral eller NCS) från dig så sköter vi resten!

garageport valmöjligheter och tillbehör färgkarta

Fönsteralternativ

Om du letar efter en lugn, naturligt utseende för din garageport, då Nature design erbjuder ett alternativ till Wood-Line. Den extra silverfärgade ytstrukturen av denna design har ett oregelbundet mönster division som garanterar en fräsch och förvånansvärt naturligt utseende.

garageport-valmojligheter_top-line

Top-Line fönstersektion med dubbel acrylruta alternativt dubbelt eller enkelt härdat glas. I bottensektionen 3 st ventilationsgaller.

garageport-med-rektangulara-fonster

Rektangulära fönster

garageport-med-rektangulara-fonster-med-sprojs

Rektangulära fönster med spröjs

garageport-med-runda-fonster

Runda fönster med rostfri karm

Gångdörrar

garageport gangdörr

Gångdörr i porten eller som matchande sidodörr. Tröskelhöjd endast 20 mm.

garageport handtag

Dekorativt handtag med eller utan lås i svart eller krom.

Skensystemet, den tysta styrkan

Ett skensystem används för öppning och stängning av din garageport. Precis som porten så måttanpassas detta system. Kvaliteten och stabiliteten i skenorna avgör i hög grad livslängden på din takskjutport. Därför har vi mycket medvetet valt att använda innovativt konstruerade skenor. Skensystemet tillverkas av galvaniserat stål av absolut högsta kvalitet.

Innovativa skensystem

För att kunna erbjuda ett kvalitetssystem till många olika installationssituationer använder vi tre olika system som täcker de flesta behov.

garageport skensystem G-200

G200

Alla våra skensystem och garageportar är konstruerade så att porten rullas upp och ner, vertikalt. Porten rör sig således inte utåt i motsats till en vipport. Därigenom kan du alltid utnyttja utrymmet utanför och innanför porten optimalt. För G200-systemet krävs ett utrymme ovanför portöppningen om minst 200mm. I samtliga våra skensystem använder vi galvaniserade torsionsfjädrar.  Dessa är på G200-systemet placerade direkt ovanför porten.

garageport skensystem G100

G100

Om höjdutrymmet är begränsat för din garageport behöver detta inte utgöra ett problem. G100-systemet kräver endast ett  utrymme om 100 mm ovanför portöppningen. Torsionsfjädrarna på G100 är placerade i ändarna av de horisontella löpskenorna.  Precis som beträffande G200 och R60 har skensystemet en mycket stabil utformning som gör att vi kan garantera lång livslängd.

garageport skensystem R60

R60

R60-systemet är överlägset lämpat vid utbyte av en gammal oisolerad vipport. Systemet är utformat så att det inte krävs några  strukturella förändringar för att installera den nya garageporten. R60 kräver bara 60 mm utrymme ovanför portöppningen. R60  levereras endast komplett med eldrift.

garageport utrymmeskrav

Utrymmeskrav

Här finner du en beskrivning av utrymmeskrav för installation. Denna information låter dig få en snabb överblick över vilket  skensystem som passar för ditt garage. När det fi nns 200 mm utrymme rekommenderar vi alltid G200-systemet. I sidled behövs alltid 85 mm på vardera sidan.

Smarta detaljer

För att din garageport ska kunna löpa jämnare och tystare har vi gjort åtskilliga innovationer på skensystemet. Dessutom använder vi alltid minst två torsionsfjädrar.

Smart-connection

Smart-connection®

Ett bra exempel på denna smarta lösning är vår patenterade Smart-Connection. Smart-Connection utgör förbindelsen mellan de horisontella och de vertikala skenorna. Denna innovativa lösning gör porten så gott som ljudlös och mindre utsatt för slitage.

Aluminiumböj

Aluminiumböj

Vi använder oss av en aluminiumböj som standard i skensystemet. Detta högkvalitativa material gör att böjen får perfekt passform och förhindrar tidigt slitage. Här har vi alltså också valt lösningen som har högst kvalitet.

Effektiv tätning

Effektiv tätning

Garageporten måste stänga ute vind och vatten. Därför utrustas våra portar med 30 mm breda flexibla gummitätningar av EPDM. Bredden och flexibiliteten i tätningarna garanterar optimal täthet i alla väderlekar.

Galvaniserade torsionsfjädrar

Galvaniserade torsionsfjädrar

Torsionsfjädrarna är väldigt viktiga delar i din garageport. Därför använder vi alltid minst två och ibland till och med fyra fjädrar i stora portar. Torsionsfjädrarnas långa livslängd minskar bland annat slitaget på eldriften. Vi använder oss endast av galvaniserade torsionsfjädrar för att försäkra oss om att korrosion inte ska få en chans.

Menu